Wednesday, September 7, 2011

Raya 2011 + setelah 27 tahun tak jumpa...... (raya part 2)


AMARAN!
Entry ini PANJANG BERJELA-JELA....=)






Assalamualaikum....=)

Okeyh kali ni aku nak buat pendekatan baru...bagi salam kepada anda2 yang beragama islam...buat yang non muslim....olla!hehe


First of all maaf bagi mereka2 yang pm fb n yang salah sangka dengan stats fb aku tadi...sebenarnya itu adalah cara yang kufikirkan ok untuk meluahkan ke'kecik'an hati ini...setelah ku rasakan dia (yang berkenaan) baca stats itu...aku padam kembali agar org lain tak salah tafsir...aku seboleh-bolehnya meluahkan dalam bahasa yang sesuai walau hakikatnya hati ini sgt panas ketika itu..minta maaf.....



**********************************************************************

Raya 2011



Selamat Hari Raya dari Kami!!!











taun ni malam raye ada kat rumah.....for da 1st time....=)

nota: tema taun ni kaler kelabu@silver or watever la...kite ni melayu..kirenye kaler kelabu la ea..tapi saya ni mcm melawan arus la pulak...kaler kelabunye sikit beno ek??takpela..janji ade kekelabuan di situ...hehe..

ramai kaler tema taun ni kelabu kan??
tapi ada jugak yang pilih kaler ribena untuk tema baju diorang...

"amboi kaler ribena,curlasss ko jah...hehe."




En. Samsuddin & Puan Rohaya...
ayah & mak saya!!!
sy ske gamba ni....
=)



minta maaf ea gamba satu family tak berapa ok..semua mesti ada dalam gamba tapi siapa nak ambikkan gmba kitaorg sekeluarga??terpaksa set timer..huhu...ketiadaan org ke-7 amat dirasai kini.....takpe la mak ayh,tggu menantu yang amikkan gmba nanti ea..bakal menantu still in progress...kih3..=)


Hey2...rase nak share gamba ni kat readers...gamba ni kat Kg Telok Rimba,muar...sempadan muar-melaka 
(kalau tak silap melaka tu kat Sungai Rambai..)





keindahan ciptaan-Nya pada waktu senja...=)





******************************************************************


Setelah 27 Tahun tak jumpa...




ok lah..nampak tak tajuk kat atas tu??ye2 para membe mesti pelik..tuan pny blog ni baru 20th..mana dtg lagi 7 th tu???hehe ni adalah reunion bagi mak aku...baru-baru ni aku berkesempatan join ke majlis reunion smk Bandar Tenggara batch 1982-1984...agak terkedu bila reunion yang dibuat pada 31 0gos lalu,berjalan dengan jayanya...manakan tidak..bila 27 tahun tak jumpa..msti mcm2 yang terjadi..chances untuk lost contact tu tinggi...tp tengs kpd pakcik fesbuk yang berjaya menghubungkan mak saya dan rakan-rakannya..n reunion ni berjaya dilakukan pun melalui fesbuk juga...daripada plan,sampailah ke aturcara majlis...semuanya communicate guna fesbuk.....sng kan??? =)



SMKBT,Kluang..JB...=')




dari kanan: mak saye,cik azmawati,cikgu zainudin (cikgu mak dulu) & cik rohafizah serta suaminye..
credit to:  cik azmawati



muka pakcik ni mcm zain ruffedge kan?cube perhatikan...=)




antara keunikan warga JB...terkenal dengan marhabannya...walau dlm event camni...still ada marhaban n nyanyi lagu Negaraku....antara acara wajib malam tu..



ini adalah pasangan yang sweet bagiku...kenapa??sebab mereka adalah suami isteri...sekelas tuu..haa siapa kata cinta monyet tak membawa ke jinjang pelamin?Jodoh semua di tangan Allah...kun fayakun...tapi seyes acik berdua ni sweeettttt sgt....=')

p/s: kenapa cinta budak sekolah dikatakan cinta monyet ek??tak phm la....




inilah mereka2 (termasuklah mak aq) yang hadir malam itu....cuba korg tengok jam pukul berapa???huhu




mak sy n kawan2nye...yang baju kuning tu sempoi...cik sann namenya.....=)



27 tahun...bukannya sekejap..hurm..kepada membe2ku..
27 tahun akn dtg jom wat camni nak??ngee...=)


k lah sekian dulu...kang ade mse kite jmpe lg kat entry akn dtg...:)
Raye ni mesti semua ade pengalaman masing2..mcm yg aku katakan kat entry sbelum ni...walaupun storyline kite tak sme..tp kite tetap menyambut hari yang sama...iaitu hari raya...



hehe..panjang berjela kan entry kali ni??


Sekarang mari berehat sebentar dgn Sara...ank cousinku..ting!




katanye: "ini bantal sa..ra.." 
(yela2..sume yang ade katun tu sara punya..abis bantal da takde sarungnye..huhu)



tak pdn ngan kecik bdk ni kan???=)



kalau da namenye perempuan..sikap begini harus ade ye...almari pink kat ats tu sila abaikan...tak tau la sape punye...err..err...(buat2 tak tau...)  =.="


Tapi kan...sebelum balik rumah di ibu kota (tipu je tu..kota la sgt khenn..)
kitaorang terserempak dgn team budak2 berbasikal..dorg mmg sempoi..mmg friendly...(amboi beskal dorg ade hon tuuu...dasat kan??)
Ayahku pun dok la sapot dorg dengan hon kat diaorng..n dorg pun balas balik dgn hon...bertegur sapa amalan mulia maaa...=)


video

haha!terbaekk!!
tp nape hon kete kitaorg bunyi tak kuat kat vid ni ek?
n nape pulak kualiti vid jd tak elok ek??
hurm xpe la...=)






k lah...till da next post ya'll...=)






Jumpe lagi!!








Tuesday, September 6, 2011

Maafkan aku..






Sebenarnya aku sudah mula rasa lain...
Sila pergi jauh-jauh.....
Aku taknak perasaan ini bertukar jadi....arghh susah aku nak cakap...
so please...
pergi dari pandanganku........

*********************************

pap!Ha kan aku dah cakap...
aku da suruh pergi jauh2...kan da mati kena cepuk!!
hey...nyamuk..nyamuk...=)








p/s:kpd encik nyamuk, len kli gi menggatal kat org lain...kih2..=)
p/s/s: kpd awk yg tgh membaca tu....gurau2 sesame street...jgn mara aaaa.....


nota : ni la jadinye bila nak update blog tapi tak tau nak tulis ape...huhu

Saturday, September 3, 2011

Aaron Aziz menyanyi...sweet!

Assalamualaikum....
Selamat Hari Raya!!!Nak update blog pasal raye tapi nanti2 la...





Pernah tengok Aaron Aziz menyanyi???
Vid clip ni ada aje kat youtube..vid clip ni agak lama la..tapi best...jom tgk...(aq ske lg ni..tp cari cover yg best..so far ni la yang best..hehe)



suara dye romantik kan?? =)



Best Blogger Tips

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers